Veluweloop corona-editie 2020

Corona-editie 2020

Vanwege Covid-19 zijn hebben we als organisatie besloten om een éénmalige corona-editie te organiseren met een compleet andere opzet dan vaste Veluwelopers gewend zijn, het estafette element verdwijnt, maar je levert alsnog een team prestatie in de prachtige natuur. Lees verder hoe de Veluweloop er dit jaar gaat uitzien!

 

In het kort:

¨Vanaf Vredenoord zijn er 2 routes, ééñ van 5 kilometer en één 8,5 kilometer. Deze lopen door het bos en over een stuk heide, van het Geldersch landschap. Teams van 12 verdelen zich over de 2 routes. Alle teams worden verdeeld over 4 shifts, maximaal 180 lopers per shift. Dit zorgt er voor dat, inclusief vrijwilligers en organisatie, er ter aller tijden minder dan 250 man aanwezig zijn op het terrein.¨

 

Hieronder een uitgebreide uitleg:

Locatie:

Vredenoord, Kemperbergerweg 800 in Schaarsbergen, gemeente Arnhem.

 

Aanwezigen:

De dag gaat verdeeld worden in 4 shifts van elk maximaal 15 teams van 12 lopers. Dit zorgt dat er 180 lopers per shift aanwezig zijn op het terrein, maximaal. Zo wordt er voor gezorgd dat we onder de 250 man blijven ter alle tijden. Hierdoor hoeft men niet geplaceerd te worden, maar kunnen ze vrij rondlopen, mits op 1,5 meter afstand. Er worden medewerkers ingezet die dit handhaven.

Hoe de dag er uit gaat zien: de dag wordt verdeeld in 4 shifts. Deze shifts vinden plaats in de volgende tijdsloten: 9.00-11.00; 11.15-13.15; 13.30-15.30; 15.45-17.45. Het kwartier speling tussendoor is om te voorkomen dat er overlap is van de shifts en er dus niet meer dan 250 man aanwezig is. In het tijdsbestek van 2 uur vindt het volgende plaats:

1. De ploegleiders halen de startnummers op.

2. Warming-up

3. Start van beide routes vindt tegelijkertijd plaats, met alle deelnemers in fases, per team.

4. Finish

5. Vertrek van de teams

Men krijgt de tijd om nog even na te kletsen en van de catering gebruik te maken. Tegen het einde van het tijdslot wordt iedereen vriendelijk gevraagd om het terrein te verlaten. Dit om overlap te voorkomen met de deelnemers van de volgende shift.

De loop:

Er worden vanaf Vredenoord twee routes uitgezet, één van 5 (aangegeven met blauw) en één van 8,5 kilometer (aangegeven met rood). Klik op de kaart om deze beter te bekijken. Als team leggen 6 mensen de lange- en 6 mensen de korte route af. Voor het klassement is de man/vrouw verdeling over deze routes als volgt: 4 mannen en 2 vrouwen op de lange route; 3 mannen en 3 vrouwen op de korte route. Het volledige wedstrijdregelement vind je hier.

Samen met je hele team start je tegelijkertijd vanaf Vredenoord, waar de lopers van de verschillende afstanden worden gescheiden en uiteindelijk weer samenkomen op Vredenoord. Op het einde worden alle individuele tijden opgeteld voor het teamklassement.

De routes worden met bordjes en vrijwilligers aangegeven, zoals dat normaliter ook zou gebeuren. Tevens zal er voorop en achteraan elke shift deelnemers, op elke route, een fietser mee gaan. Hiermee wordt men in de juiste richting geleid.

Bekijk hier de lange route op afstandmeten en klik hier voor de kaart van de korte route. De GPX-files van beide routes zijn hier te downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdsregistratie:

Elke deelnemer krijgt zijn eigen startnummer, zodat kledingstukken niet uitgewisseld hoeven worden en de individuele tijd geregistreerd kan worden.

 

Hygiënemaatregelen:

Zoals eerder gezegd, elke deelnemer krijgt zijn eigen startnummer, zodat kledingstukken niet uitgewisseld hoeven worden en de individuele tijd geregistreerd kan worden. Er zullen desinfectie stationnetjes staan om handen te desinfecteren. Toiletten zullen aanwezig zijn op het terrein, samen met een mogelijkheid tot handen wassen en desinfecteren.

 

Veiligheid:

In de wedstrijdboekjes staan contactgegevens van de centrale post (CP) en wedstrijdleiding. Elk team krijgt 1 boekje, tenzij bij de her-inschrijving extra gekocht worden. Hiermee kan men, indien nodig, contact opnemen met de organisatie of met de CP voor hulp. Op het Vredenoord terrein zal tevens EHBO aanwezig zijn. Medewerkers van het evenement staan met elkaar in contact door middel van Zello. Met betrekkingen tot het contact onderzoek, mocht er een melding worden gemaakt na het evenement dat men positief getest is op Covid-19, zullen de ploegleiders van de ploegen uit hetzelfde tijdslot als de persoon in kwestie, op de hoogte worden gebracht.

 

Coronamaatregelen:

Deelnemers dienen zich te houden aan ons Coronaprotocol. Mochten deelnemers zich daar niet aan houden, krijgen ze een waarschuwing. Bij de 2e overtreding kan de organisatie commissie en wedstrijdleiding het gehele team diskwalificeren. Daarnaast worden deelnemers geacht rechts te rennen en links in te halen.

 

Looproutes:

Op het terrein van Vredenoord worden looproutes aangelegd om alle aanwezigen in juiste banen te leiden en overschrijding van de 1.5m afstand te voorkomen. Deze zijn zichtbaar in de plattegrond van het terrein:

 

De uitslag:

De uitslag wordt online bekend gemaakt. Prijzen worden per post opgestuurd.

 

Al ingeschreven teams:

Wat zijn de mogelijkheden voor al ingeschreven teams? Met een nieuwe vorm van het evenement, zouden deelnemers wellicht niet meer mee willen doen, of het inschrijfgeld niet meer gepast vinden. Hiervoor worden verschillende regelingen gemaakt. De volledige restitutieregeling vind je hier.

1. Annulering: Er zullen teams zijn die niet meer mee willen doen, hiervoor worden nieuwe annuleringsvoorwaarden opgesteld. Dit neemt in acht dat het evenement is verandert en daardoor niet meer is waarvoor ze betaald hebben. Ze krijgen al het betaalde geld terug voor het evenement, reserveringen, autovignetten en borg terug, min 15 euro aan administratie kosten.

2. Deel van het inschrijfgeld terug:

De nieuwe hoogte van het inschrijfgeld is gezet op 100 euro voor een team studenten en 140 euro voor niet-studenten. We zullen ingeschreven teams die nog wel willen deelnemen aan het huidige evenement, de mogelijkheid geven om het verschil in inschrijfgeld en reeds betaalde bedragen (borg, reserveringen, autovignetten) terug te krijgen. Dit omdat het reeds betaalde inschrijfgeld hoger is dan gepast voor het vernieuwde evenement.

 

Voordelen van deze vorm van het evenement:

Deze vorm maakt het mogelijk om ter alle tijden minder dan 250 man aanwezig te hebben op het terrein. Dit zorgt ervoor dat men niet geplaceerd hoeft te worden en vrij kan bewegen. Er zijn ook minder vrijwilligers nodig, minder busjes, geen wisselpunten, minder kosten. Maar het geeft wel de mogelijkheid voor relatief veel deelnemers op een dag, een gezellig evenement, een team-ervaring en een mogelijkheid tot een goede tijd neerzetten over een mooie route.

 

Andere bepalingen:

Overnachten op het terrein van de Bongerd is niet meer mogelijk, maar teams van ver weg kunnen dit aangeven bij de her-inschrijving waarbij ze in een tijdslot midden op de dag worden ingedeeld