Vrijwilligers

Vrijwilligers

Om van de komende Veluweloop ook weer een geslaagd evenement te maken, kunnen we niet zonder de hulp van vrijwilligers.

Vanwege de veranderingen in de opzet van de Veluweloop, is de rol van vrijwilligers ook heel anders dit jaar: er zijn minder vrijwilligers nodig en de rollen zijn ook anders. Het terrein waarop het allemaal plaatsvindt is Vredenoord.

Op Vredenoord vinden vier shifts plaats waarin 15 teams van twaalf samen starten. 6 lopers lopen de lange ronde (ca. 9 km) en 6 lopers lopen de korte ronde (van ca. 5 km). Bij binnenkomst hebben de lopers tijd om lekker na te praten en wat te eten en te drinken.

Wil je meehelpen op het evenemententerrein?

Meld je aan via het vrijwilligersformulier hiernaast. Bij aanmelding ga je vier shifts (van 9 uur tot 6 uur) lang je taak uitvoeren, met genoeg pauzes, waarin je kan genieten van je gratis lunch en ´s avonds mag je komen eten en borrelen met de hele organisatie (locatie: ntb). Wil je weten wat elke functie inhoudt, lees vooral verder!

 

 

Vrijdag

Op de vrijdag zijn er een aantal duidelijke taken te onderscheiden. De taken lopen uiteen van 1,5 tot 6 uur en zijn vaak goed te combineren. In het medewerkersformulier kun je niet apart aangeven waarvoor je wil helpen, maar dit kun je wel aangeven bij de opmerkingen.

Routefietsers op vrijdag

Op vrijdag wordt op de mountainbike de route gefietst en worden de routebordjes geplaatst. Vanwege de veranderde opzet, is dit een kleine taak.

Catering

’s Ochtends worden de boodschappen opgehaald en ingekocht. Vervolgens worden de lunchpakketten voor vrijwilligers klaar gemaakt en wordt het overige eten en drinken verdeeld.

 

 

Zaterdag: de dag van de Veluweloop

Zaterdag is natuurlijk de grote dag waarbij er het meeste vrijwilligers nodig zijn. Uiteraard ontvang je een lunchpakket, medewerkersshirt en diner (inclusief borrel). Vanwege de veranderde opzet zijn de taken ook anders. Lees goed door wat de taken dit jaar inhouden.

Wedstrijdfietsers

Gewapend met een mountainbike fiets je de routes. Er zijn per route 4 wedstrijdfietsers nodig. Een vooraan de race, twee in het midden en de bezemfietser.

Verkeersregelaars/race medewerkers

Na een instructie voor verkeersregelaar heb je de bevoegdheid om ervoor te zorgen dat de deelnemers veilig een weg kunnen oversteken, een belangrijke taak. Ondertussen geniet je van de omgeving en kun je de wedstrijd van dichtbij volgen. Het aantal wegen dat dit jaar afgezet dient te worden is zeer beperkt, maar op meerdere plekken op de route zijn er mensen nodig om de richting aan te geven of hekjes open te houden.

Tijdregistratie

De tijdregistratie is dit jaar compleet anders. De startnummers worden handmatig met een software programma genoteerd met de corresponderende tijd. Hiervoor zijn we op zoek naar een aantal mensen die deze taak op zich willen nemen.

Opbouw terrein en flexibele rol

Het evenemententerrein van de Veluweloop 2020 is Vredenoord. ´s Ochtends moet het terrein worden opgebouwd, waarna je daarna een flexibele rol wordt toegewezen.

Catering voor vrijwilligers

Er moet worden gezorgd voor alle vrijwilligers. Daarom is het belangrijk dat er mensen zijn die de catering voor de vrijwilligers verzorgen. Denk aan het zetten van koffie en het uitdelen van soep.

Centrale post

Een goede communicatie tussen de verschillende posten binnen de Veluweloop is misschien wel het belangrijkste van de hele loop. Heb je stalen zenuwen en een goed brein om een chaotische situatie uit de knoop te praten: wees welkom!

Fotografie

Ook wel zo’n moment gehad waarop je dacht: had ik nu maar een fototoestel bij me!? We zijn op zoek naar een aantal enthousiaste fotografen en filmtechnici om de mooiste momenten tijdens de Veluweloop vast te leggen. Je kan hierbij zelf rondfietsen, maar vaak zijn er ook nog plekken over in de wisselpuntploegen en kun je daarbij meerijden. De foto’s kunnen meteen na afloop op deze site worden gepubliceerd. Kijk ook eens naar de mooie plaatjes van vorig jaar, dan weet je wat je tegen kunt komen.

Vrijwilligers aanmeldformulier 2020