Tonnie Dirks

Trainer van WAV Tartlétos en werknemer van WageningenUR

16 maal Nederlands kampioen in diverse disciplines, in 1991 16e op de marathon WK atletiek en 29e bij de WK cross, en in 1992 deelnemer aan de Olympische Spelen

Tonnie Dirks

Tonnie Dirks

De Veluweloop wordt elk jaar georganiseerd door studenten van onder andere Tartlétos voor zowel studenten als niet-studenten. Ik geef al 13 jaar training aan Tartlétos en in die 13 jaar ben ik er meestal bij geweest, soms al coach en paar keer als loper.
Ik zie toppers en subtoppers van vroeger die hebben gestudeerd in Wageningen die elk jaar weer meelopen. Ze zijn nog altijd zo fanatiek en ze lopen zich helemaal rot voor hun team als jonge honden. Volgens mij is er een team dat zichzelf zo noemt, ook al zitten er weinig jonge honden meer in dat team.
Laatste 2 jaar heb ik met het facilitair bedrijf meegedaan en liep ik de langste etappe met 11,7 km van Planken Wambuis – Oostereng. Ze denken dat ik nog steeds goed ben maar topsporters slijten sneller, ik loop niet snel meer. Dat is wel weer een voordeel, want als je mij filmt hoef je mij niet meer vertraagd af te spelen.
Dit jaar kan ik helaas niet meedoen wat ik heel erg vind, slijtage gaat sneller dan mijn leeftijd. De commissie heeft mij gevraagd om een herstart startschot te geven. Dat ga ik zeker doen en ik voel me vereerd.
Het is voor de organisatie (vrijwilligers) een drukke periode, zeker omdat ze ook nog moeten studeren. Succes met de laatste loodjes en ik wens iedereen veel succes met de voorbereiding en gaan we lekker hollen op de Veluwe.

Tonnie Dirks

Terug naar Ambassadeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *