Geert van Rumund

Geert van Rumund

Geert van Rumund

Burgemeester van Wageningen

Welkom bij de 38e editie van de Veluweloop. Heel bijzonder dat dit jaar wederom 1.000 hardlopers de weg naar Wageningen weten te vinden. Wat al 38 jaar centraal staat, is de ruim 80 kilometer genieten dwars over de prachtige Veluwe, met start en finish in onze prachtige stad. Maar de nieuwe organisatiecommissie is er vorig jaar uitstekend in geslaagd om het evenement weer van vers bloed te voorzien. De verhuizing naar oktober bleek een juiste keuze.

Het deelnemersveld is nu een mooie dwarsdoorsnede van huidige en voormalige inwoners van Wageningen. Studenten, afgestudeerden, sportverenigingen en bedrijventeams. Ze weten allemaal dat ze naar de Veluweloop moeten komen, de gezelligste en groenste estafetteloop van Nederland. En die twee thema’s passen goed bij Wageningen. Een stad die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, een stad met een prachtige groene omgeving en een stad waar mensen graag terugkomen om samen leuke dingen te doen.

Ik heb grote waardering voor het feit dat de Veluweloop niet alleen oog heeft voor de natuur, maar ook voor de rest van de maatschappij door een goed doel aan het evenement te verbinden. Het Anne van den Ban Fonds stelt veelbelovende studenten uit ontwikkelingslanden in staat een opleiding aan Wageningen University te volgen. Ook dit initiatief past perfect bij het internationale en sociale karakter van de stad Wageningen. Ik hoop dat de deelnemers aan de Veluweloop het goede doel ruimhartig steunen, wat mij betreft wordt het van harte aanbevolen!

Maar bovenal wens ik alle deelnemers aan de Veluweloop veel succes en plezier toe.

Geert van Rumund

Burgmeester van Wageningen

Geert van Rumund

Terug naar Ambassadeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *