Meehelpen


Om van de komende Veluweloop ook weer een geslaagd evenement te maken, kunnen we niet zonder de hulp van veel vrijwilligers. Wil je zelf niet hardlopen in een team, dan kun je ook deelnemen als vrijwilliger. Vooral op de dag van de loop kunnen we veel mensen gebruiken, maar ook de dagen ervoor en de dag erna. Bekijk de verschillende functies en meld je aan via het medewerker aanmeldings formulier.
English

 
Functies Vrijdag Zaterdag Zondag
 Routevolk  X  X  
 Motorrijders / verkeersregelaars    X  
 Catering  X  X  
 Coördinatie  X  X  
 Wisselpuntploeg    X  
 Sjouwen en bouwen  X  X  X
 Fietsuitgifte    X  
 Chauffeuren  X  X  X
 Communicatie    X  
 Techniek    X  
 EHBO    X  
 Fotografie    X  

Routevolk

Gewapend met mountainbike en lunchpakket bekijk je de route van de Veluweloop eens van een andere kant. Er zijn verschillende typen routevolk: je kunt de route voor de lopers uit controleren, tussen de lopers meefietsen of er iets relaxter achteraan fietsen, en je kunt als bezemfietser de routebordjes verzamelen. De vrijdag van tevoren kun je actief meewerken met het uitzetten van de route.

Motorrijders / verkeersregelaars

Heb je een motor (en rijbewijs) en houd je wel van een ritje over de Veluwe, vooral als je je nog nuttig kunt maken ook? Dan is deze taak misschien iets voor jou! Na een instructie voor verkeersregelaar heb je de bevoegdheid om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de deelnemers veilig een weg kunnen oversteken en ondertussen genieten van zich inspannende hardlopers. Je hebt meteen een verantwoordelijke en belangrijke taak tijdens de Veluweloop.

Catering

Heb je liever wat minder wedstrijdstress en verantwoordelijkheden aan je hoofd, dan kun je overwegen een steentje bij te dragen aan de catering. De dag vóór de Veluweloop preparen en sorteren we de lunchpakketten voor de overige medewerkers. Deze moeten tijdens de Veluweloop worden uitgereikt. Bovendien staat er ’s avonds weer een maaltijd klaar voor zowel deelnemers als medewerkers die moet worden opgeschept.

Coördinatie

Houd je wel van de logistiek van grote evenementen dan reserveren we je graag voor een coördinerende taak op één van de verzamelpunten. Met een aantal commissieleden neem je ruim van tevoren het programma en de taken op het desbetreffende verzamelpunt onder de loep en bent daar tijdens de Veluweloop het aanspreekpunt voor taakverdeling. Deze creatieve taak is zeker een aanrader!

Wisselpunt ploeg

Benieuwd naar de tijdregistratie voor individuele lopers per wisselpunt? Met een aantal ervaren personen kun je een wisselpuntploeg bemannen. Als ploeg krijg je twee of drie wisselpunten voor je rekening alwaar je de binnenkomende lopers klokt. Een leuke taak die zich in het heetst van de strijd afspeelt.

Sjouwen en bouwen

De taak van deze categorie medewerkers speelt zich het meest achter de schermen af, maar is wel een van de belangrijkste! Afwisselend is het zeker, te denken valt aan het sjouwen, in- en uitladen van dranghekken, uit- en inladen van fietsen, materialen, opbouwen van tenten etc. op de vrijdag voor de Veluweloop. Op de dag zelf kun je bij een van de verzamelpunten helpen met de inrichting van het terrein en de wedstrijd tegelijkertijd nog een beetje in de gaten houden ook.

Fietsuitgifte

Een taak voor de vroege vogels! Voor het echte wedstrijdgeweld losbarst, staat er al menige ploeg te popelen om huurfietsen af te halen. In principe kun je deze taak ook doen als je zelf ook van plan bent mee te lopen, dus als je mee wilt helpen dit een beetje gestructureerd te laten verlopen: schrijf je in!

Chauffeuren

Met auto’s, bussen, vrachtwagens etc. wordt het benodigde materiaal op de route en bij de wissel- en verzamelpunten afgeleverd. Voldoende mogelijkheden om op de vrijdag voor de Veluweloop en op de dag zelf iets van de wedstrijd mee te krijgen.

Communicatie

Een goede communicatie tussen de verschillende posten binnen de Veluweloop is misschien wel het belangrijkste van de hele loop. Heb je stalen zenuwen en een goed brein om een chaotische situatie uit de knoop te praten: wees erg welkom!

Techniek

Op alle verzamelpunten is minstens 1 technicus nodig om de boel draaiende te houden. Geluidsinstallaties voor start en finish, muziek, bands, licht, diapresentaties en andere creatieve uitspattingen moeten met een vingerknip van stroom kunnen worden voorzien. Help mee dit te regelen en swing mee op je eigen feestje ’s avonds!

EHBO

In principe is er een standaard ploeg EHBO-ers aanwezig, maar versterking is altijd welkom. Je bent gestationeerd op een van de verzamelpunten, je reist mee met een wisselpuntploeg of je fietst mee tussen de lopers.

Fotografie

Ook wel zo’n moment gehad waarop je dacht: had ik nu maar een fototoestel bij me!? We zijn nog op zoek naar een aantal enthousiaste fotografen om de mooiste momenten tijdens de Veluweloop vast te leggen. De foto’s van je digitale toestel kunnen meteen na afloop op deze site worden gepubliceerd. Kijk ook eens naar de mooie plaatjes van vorig jaar, dan weet je wat je tegen kunt komen.