Goede doel

Rennen voor studenten uit ontwikkelingslanden

Het Anne van den Ban Fonds is ook dit jaar het goede doel waaraan u de borg van de loperhesjes en fietsen kunt schenken.

Studeren aan een universiteit in Nederland, zoals in Wageningen, was voor u misschien vanzelfsprekend. Voor studenten uit ontwikkelingslanden is het dat zeker niet. Zij betalen meestal zelf, vaak met behulp van studiebeurzen en bijdragen van familie, hun collegegeld, huur en boeken. Als het ze al lukt om het benodigde geld bij elkaar te krijgen.

Honderden jonge mensen met talent en ambitie uit ontwikkelingslanden dromen van de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en zouden graag in Wageningen komen studeren. Het Anne van den Ban Fonds is er voor hen.

Ieder jaar steunt het fonds ongeveer 20 studenten uit ontwikkelingslanden en geeft hen de kans om aan Wageningen University te studeren. Na hun afstuderen keren de meesten van hen terug naar hun land om daar bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. Zij vormen het toekomstig kader van de plaatselijke universiteiten, NGO’s en ministeries. Ontwikkelingslanden hebben immers niet genoeg aan mensen met alleen basisonderwijs of voortgezet onderwijs.

Help ons om meer studenten uit de armste landen en regio’s toegang te geven tot toponderwijs.

De opbrengst van de Veluweloop gaat naar studenten zoals:

Moureen Nansamba uit Oeganda

Moureen Nansamba‘De meeste Oegandese jongeren willen dokter of jurist worden, geen agronoom. Maar ik wilde mijn land vooruit helpen, en zag de belangrijke rol van boeren voor ons dagelijks eten en hun behoefte aan goed uitgangsmateriaal en inkomenszekerheid. De beurs heeft me een scholing gegeven die me op gelijke hoogte brengt met mijn leeftijdsgenoten in de ontwikkelde wereld. Zelfs nu ik al maanden in Wageningen ben, word ik door dankbaarheid overspoeld als ik denk aan de mensen die studenten zoals ik deze kans geven.’

Paul Kehinde Odeosun uit Nigeria

Paul Kehinde OdeosunIk kom uit een familie van ambtenaren en kleine boeren. Een master in het buitenland doen zou goed zijn voor mijn eigen toekomst en voor het instituut waar ik werkte. Met een banklening en leningen bij bekenden had ik niet direct genoeg voor mijn hele studieperiode, maar ik verwachtte er in Nederland nog wel wat bij te kunnen werken. Dat bleek niet haalbaar. De steun van het Anne van den Ban Fonds betekende mijn redding. Ik vind de donateurs helden. Na mijn afstuderen kan ik terug naar de landbouwfaculteit, in een betere baan. Naast nieuwe kennis neem ik voor onze studenten nieuwe manieren van leren en kennisoverdracht mee.’

Het Anne van den Ban Fonds team loopt mee omdat studenten als Moureen en Paul Kehinde een kans verdienen!

Meer doen? U kunt deze Veluweloop ook sponsors werven voor het Anne van den Ban Fonds. Kom meteen in actie

Meer informatie op www.annevandenbanfonds.nl

AvdB -banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *