Tonnie Dirks

Trainer van WAV Tartlétos en werknemer van WageningenUR

16 maal Nederlands kampioen in diverse disciplines, in 1991 16e op de marathon WK atletiek en 29e bij de WK cross, en in 1992 deelnemer aan de Olympische Spelen

Tonnie Dirks

Tonnie Dirks

Het was ongeveer 20 jaar geleden en ik zat in de kleedkamer in Vught na de zondagochtend training. Er waren een paar oudere mannen aan het douchen en een van hen zei: “wij lopen volgende week de Veluweloop mee.” Ik vroeg hem verbaasd: “wat heeft een Brabander met de Veluweloop?”. Hij zei “ik heb daar gestudeerd”. Mooi voor hem, dacht ik, en daar bleef het bij.

In september 2006 ben ik begonnen met training geven in Wageningen voor de werknemers van de universiteit en voor de atleten van de studentenatletiekvereniging daar. Al voordat ik mijn eerste training had gegeven, werd ik gevraagd om mee te fietsen met de Veluweloop. Er begon langzaam een lampje bij me te branden en ik dacht dat is een groot Wagenings evenement, voor alle studenten, oud studenten en andere belangstellenden. Voor oud studenten is het ook een reünie. Ik heb dat jaar natuurlijk mee gefietst en tijdens het fietsen dacht ik nog, zal die man die ik 20 jaar geleden in de kleedkamer over de Veluweloop hoorde vertellen, nog meelopen? Ik heb hem niet meer gezien, maar ik kan me niet voorstellen dat hij niet heeft meegedaan, met zo’n mooie route in het prachtige Gelderse landschap. Een paar weken geleden vroeg een jonge atleet die in Brabant bij mij traint: “wil je de Veluweloop in mijn volgende schema zetten?” Ik vroeg meteen: “heeft je vader gestudeerd in Wageningen?”
Ik heb zelf nooit gestudeerd in Wageningen, toch vind ik het elk jaar weer prachtig om aanwezig te zijn bij de Veluweloop of om zelf mee te doen, ik wil het ook niet missen. Als ik gevraagd wordt door de huidige studenten om in hun estafetteteam te lopen, kan ik natuurlijk geen nee zeggen. Ik loop mee omdat ik wil genieten van het mooie glooiende terrein op de Veluwe. Of zou het zijn omdat ik graag in een jong studententeam zit? Voor jullie een vraag, voor mij een antwoord.
Ik ben dit jaar ook weer erbij, jullie toch ook?!

Tonnie Dirks

Terug naar Ambassadeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *