Arthur Mol

Rector Magnificus Wageningen Universiteit en Research centre

Arthur Mol

Arthur Mol

De Veluweloop is al 35 jaar een begrip. Vele generaties studenten hebben in hun teams over de paden en wegen van de Veluwe gelopen. Het is zonder enige twijfel de groenste recreatieve estafetteloop van Nederland. Hoe kan het ook anders voor een evenement dat begint en eindigt op het sportcentrum van Wageningen UR, de meest groene kennisinstelling van Nederland.
We weten allemaal dat we gezond moeten eten en dat we voldoende moeten bewegen, maar er is een verschil tussen weten en doen. En we weten ook allemaal hoe lastig het is om een gezonde levensstijl vol te houden. Een evenement als de Veluweloop met haar prachtige parcours en het teamverband verleidt en stimuleert tot een gezonde levensstijl: je werkt met je team naar de dag toe en op de dag zelf wordt je gestimuleerd door de honderden andere ervaren en minder ervaren lopers.

Natuurlijk is er een competitie-element, maar wie alleen lekker wil meelopen voelt zich niet buitengesloten. Een stimulerend evenement, waaraan veel van onze afgestudeerden niet alleen met liefde terugdenken, maar waarvoor ze ook vaak – met hun oude teams of met een team van huidige collega’s – terugkomen. Het is een ontmoeting tussen alle generaties Wageningers.

Wat ik ook heel mooi vind is dat de organisatie ervoor heeft gekozen om een goed doel te verbinden aan elke jaargang. Dat het dit jaar het Anne van den Ban fonds is stemt mij natuurlijk buitengewoon tevreden. Het fonds, beheerd door het Wageningen Universiteitsfonds, stelt studenten uit ontwikkelingslanden in staat om met een beurs een opleiding aan Wageningen University te volgen en af te ronden. Jonge mensen krijgen zo toegang tot onze wetenschappelijke kennis. Ze werken niet alleen aan hun eigen carrière, maar nemen de kennis, methoden en inzichten ook weer mee naar hun eigen land. Op deze wijze dragen ze bij aan onze missie om de kwaliteit van leven wereldwijd op een hoger plan te brengen.

Ik ben er als rector trots op dat onze mensen, want er zijn veel studenten en medewerkers bij de organisatie betrokken, jaar in jaar uit in staat zijn gebleken dit evenement te organiseren.

Ik wens alle deelnemers veel plezier en veel succes tijdens deze 35ste editie van de Veluweloop, van onze Veluweloop.

Terug naar Ambassadeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *