Henri ten Klooster

Hoofd Sport Centre De Bongerd

Henri ten Klooster

Henri ten Klooster

De Veluweloop is onlosmakelijk verbonden met Sports Centre de Bongerd (SCB) van Wageningen Universiteit en Researchcentrum (Wageningen UR), en het is uitgegroeid tot een zeer speciaal evenement.
Wat in de jaren 80 startte als een protestactie tegen de Batavierenrace – waar alleen universitaire studenten mochten deelnemen behalve de studenten van de toenmalige Landbouw Hogeschool – is inmiddels al veel meer dan alleen een estafette.
Een teamprestatie die wordt opgebouwd door afzonderlijke inspanningen lopend en op de fiets en wordt beleefd in de prachtige natuur van de Veluwe. Juist doordat de Veluwe zo’n centrale rol speelt in deze loop kunnen we hier spreken van het samengaan van sport en natuur.
Daarom past de Veluweloop ook zo goed bij de studenten en alumni van Wageningen UR, waar de begrippen ‘Samen’, ‘Natuur en ‘Sport’ al jaren met een hoofdletter worden geschreven.
‘For Quality of Life’ is het motto van Wageningen UR, ‘For Quality of Sport’ het motto van het SCB. Het enthousiasme en de inzet van de medewerkers en vrijwilligers staan in ieder geval garant voor kwaliteit.
De deelnemers wens ik een fantastische dag toe waarbij beide motto’s tot leven mogen komen in een optimale sportprestatie in een fantastische omgeving.

Terug naar Ambassadeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *