Geert van Rumund

Geert van Rumund

Geert van Rumund

Burgemeester van Wageningen

De Veluweloop past bij onze prachtige duurzame stad.

De Veluweloop heeft al jaren een speciale plek in Wageningen. Honderden hardloopliefhebbers weten dat ze in het najaar in onze stad moeten zijn. Bijna 90 kilometer genieten dwars over de schitterende Veluwe, met start en finish in onze prachtige stad.

Het deelnemersveld is een mooie dwarsdoorsnede van huidige en voormalige inwoners van Wageningen. Studenten, afgestudeerden, sportverenigingen en bedrijventeams. Ze weten allemaal dat ze naar de Veluweloop moeten komen, de gezelligste en groenste estafetteloop van Nederland. En die twee thema’s passen goed bij Wageningen. Een stad die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en een stad waar mensen graag terugkomen om samen leuke dingen te doen.

De 37e editie van de Veluweloop heeft dit jaar een geheel nieuwe organisatiecommissie die voornamelijk uit studenten bestaat. Zij willen meer studententeams laten deelnemen, het vrijwilligersbestand verjongen en ze hebben de ambitie om dit jaar duizend lopers mee te laten doen. Het enthousiasme van de nieuwe organisatie werkt aanstekelijk. Zij hebben al op veel plekken reclame gemaakt voor de Veluweloop en dat gaat zonder twijfel zijn vruchten afwerpen.

Ik wens de organisatie veel succes met de voorbereidingen op de Veluweloop. Maar bovenal wens ik alle deelnemers aan de Veluweloop veel succes en plezier toe. Laten we hopen dat het een geweldige editie wordt die zijn naam ‘Like never before’ alle eer aan doet.

Geert van Rumund

Terug naar Ambassadeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *