Geert van Rumund

Geert van Rumund

Geert van Rumund

Burgemeester van Wageningen

Veluweloop 35 jaar jong en nog steeds in beweging.

Bij deze wil ik de organisatie en de deelnemers aan de Veluweloop van harte feliciteren met de 35e editie. Sinds de eerste Veluweloop in 1980 is het evenement uitgegroeid tot een geweldig breedtesportspektakel. Op de tweede zaterdag van september weten meer dan duizend hardloopliefhebbers dat ze in Wageningen moeten zijn. Ruim 80 kilometer genieten dwars over de mooie Veluwe, met start en finish in onze prachtige stad.

De organisatie van de Veluweloop is in al die jaren niet stil blijven staan. Telkens wordt gekeken of er aanpassingen nodig zijn om mee te gaan in de tijd. Wat mij als burgemeester van Wageningen, een stad die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, enorm aanspreekt is het feit dat de deelnemers gestimuleerd worden om zich per fiets over het parcours te verplaatsen. Hiervoor worden zelfs huurfietsen ingezet. Wageningen heeft de ambitie om in 2018 mee te dingen naar de titel ‘Fietsstad van het jaar’. Wellicht geeft de inzet van de Veluweloop ons net dat beslissende zetje.

Wat ik ook mooi vond om te lezen, is het feit dat dit jaar de gegevens van de tijdwaarneming naar de centrale uitslagenverwerking gestuurd worden. Een mooie innovatie, die ook past bij Wageningen. Wij lopen graag voorop bij nieuwe ontwikkelingen, niet alleen in de Food en de Life Sciences, maar op alle gebieden.

Ik heb tot slot grote waardering voor het feit dat de Veluweloop oog heeft voor de rest van de maatschappij door elk jaar een goed doel te kiezen. Dit jaar is dat het Anne van den Ban Fonds. Dit fonds stelt veelbelovende studenten uit ontwikkelingslanden in staat een opleiding aan Wageningen University te volgen. Ook dit initiatief past perfect bij het internationale en sociale karakter van de stad Wageningen.

Ik hoop dat de deelnemers aan de Veluweloop het goede doel ruimhartig steunen, wat mij betreft wordt het van harte aanbevolen! Maar bovenal wens ik alle deelnemers aan de Veluweloop veel succes en plezier toe.

Terug naar Ambassadeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *