Clemens Cornielje

Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland

Clemens Cornielje

Clemens Cornielje

Gelderland levert je mooie streken, en de Veluwe is er daar één van. De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Het is de combinatie van natuur, landschap, erfgoed en water die de Veluwe zo aantrekkelijk maakt.

Op zaterdag 13 oktober vormt de Veluwe voor de 37ste keer het decor van de Veluweloop.

En hoewel de Veluwe in alle seizoenen de moeite waard is, zijn de bossen dan op hun mooist. Het gebruikelijke groen van de bladeren gaat over in allerlei schakeringen geel, oranje, rood en bruin. En de herfst brengt ook zijn eigen, onmiskenbare geuren met zich mee. Tegen die kleurrijke achtergrond lopen de meer dan duizend deelnemers een estafette.

Teams van telkens twaalf lopers, die evenveel etappes afleggen van verschillende lengte, in totaal bijna 90 kilometer. Wie zelf meer een wandelaar is, kijkt vaak met een mengeling van bewondering en iets van afgunst naar de snelheid en lichtvoetigheid van de loper.

De editie 2018 wordt gelopen onder de noemer ‘Like never before’. Daarom wens ik alle deelnemers en de organisatie een sportieve en gezellige dag zoals nooit tevoren.

Clemens Cornielje

Terug naar Ambassadeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *