Clemens Cornielje

Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland

Clemens Cornielje

Clemens Cornielje

Dames en heren, jongens en meisjes
Welkom op editie 35 van de Veluweloop!

Meer dan 1000 sportievelingen verschijnen dit jaar weer aan de start. In estafetteteams leggen zij in totaal 88 km af door het mooiste natuurgebied van Nederland, de Veluwe! Hiermee is de Veluweloop bij uitstek de natuurlijkste estafetteloop in de wijde omgeving.

Na de finish houdt de estafette echter niet op. De Veluweloop zal de opbrengsten dit jaar schenken aan de het Anne van den Ban Fonds. Dit fonds stelt veelbelovende studenten uit ontwikkelingslanden in staat een opleiding aan Wageningen University te volgen. Hiermee wordt kennis en kunde als een estafettestok doorgegeven, zodat de studenten in het land van herkomst een leidende rol kunnen spelen bij het oplossen van structurele problemen in de landbouwproductie, de plattelandsontwikkeling en het milieu van hun land.

Dit is Wageningen University op zijn best! Zij laten hiermee zien dat zij hun verantwoordelijkheid nemen voor mondiale problemen. De Veluweloop estafette van vandaag bedraagt ‘slechts’ 88 kilometer, de reikwijdte hiervan zal zich aankomende jaren uitstrekken over duizenden kilometers en miljoenen mensen.

Vandaag maakt u allen onderdeel uit van dit fantastische initiatief voor een betere wereld! Hierbij wil ik extra aandacht vragen voor alle vrijwilligers die dit evenement mogelijk maken!

Allemaal bedankt voor uw inzet en geniet van een sportieve middag op onze schitterende Veluwe!

Terug naar Ambassadeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *